V velikih podjetjih se pojavlja vprašanje, ali opravljati obračun plač sam s svojo ekipo, ali je bolje to zaupati zunanjemu izvajalcu. Seveda ta ideja izhaja iz stroškovnega vidika samega podjetja, a v tem primeru je potrebno biti zelo pazljiv. Obračun plač namreč zajema kar nekaj zelo pomembnih točk, med katerimi so tudi zakonska določila in predpisi, ki jih je potrebno spoštovati.

Da bi bilo vse skupaj še nekoliko bolj zapleteno, se ravno ta velikokrat spreminjajo in dopolnjujejo, kar pomeni, da je potrebno biti nenehno prisoten in slediti spremembam na tem področju. V nadaljevanju pa nekaj več o tem, kaj zahteva kakovosten obračun plač.

 

Poznate ustrezna orodja za obračunavanje plač?

 

Poleg upoštevanja zakonske podlage in usmeritev pri obračunavanju plač pa je zelo pomembno tudi poznavanje delovanja in uporabe orodij za obračun plač. In to je zgolj prva slaba novica, kar se tovrstnih orodij tiče. Nakup ali najem spletnih programov za obračunavanje plač namreč predstavlja kar konkreten strošek.

V tem primeru je zagotovo precej ceneje in tudi hitreje, če obračunavanje plač zaposlenih prepustite podjetju, ki se s tem ukvarja. Takšno podjetje ima običajno več strank, med katere se stroški za programsko orodje razdelijo in tako postanejo precej bolj znosni.

 

Posvetite se poslu, obračun plač pa prepustite strokovnjakom

 

Vsekakor si ob skrbi za uspešno izvajanje posla ne želite skrbeti še za to, ali so plače vaših zaposlenih obračunane v skladu z zakonom, so bila upoštevana vsa določila iz kolektivne pogodbe, davčne zakonodaje in zakonodaje s področja socialne varnosti.

Obračunavanje plač zahteva kar nekaj časa, k temu pa je potrebno dodati poznavanje vseh prej naštetih področij. Ravno iz tega razloga je smotrno prepustiti skrb za pravilne obračune plač podjetjem, kot je naše, kjer bomo za vaše plače poskrbeli do najmanjše podrobnosti.

 

Advise d.o.o.

Ne le obračunavanje plač – obračunamo tudi druge prejemke

Niso zgolj plače tiste, ki potrebujejo kakovostno obračunavanje. Tu so še druga izplačila, kot so; avtorski honorarji, pa denimo plačilo za študentsko delo, nagrade, regres, odpravnina. Seveda je spet zelo pomembno vedeti, kaj glede tega veleva zakon. Kakšne so obveznosti delodajalca in pravice delavca, kaj mora biti zapisano v pogodbi, da je vse tako, kot je treba. Obračunavanje plač zahteva celovito storitev in človeka z znanjem, izkušnjami in pravimi orodji.

Torej, če menite, da v podjetju nimate ustreznega kadra za to področje, ali pa temu delu enostavno ne morete posvetiti dovolj časa, smo tu mi, da vam priskočimo na pomoč. Imamo vse, kar je potrebno za to, da bodo vaši zaposleni na račun prejeli ustrezen znesek in bodo lahko vedno prepričani v to, da je za njihovo socialno varnost poskrbljeno.